10 tips om je Pinterest pagina stap voor stap te verbeteren

Tip #1 Pinterest profielfoto bevat logo, portretfoto of beide

Mensen willen graag weten met wie ze te maken hebben. Zorg ervoor dat je een profielfoto toevoegt. Je kunt uiteraard kiezen voor je logo als profielfoto, maar hou er rekening mee dat een foto van een persoon het allerbeste werkt, het is het meest persoonlijke. Zorg ervoor dat de foto of het logo van goede kwaliteit is. De aanbevolen maat is 160 x 165 pixels.

Tip #2 voeg zoekwoorden toe aan de titels van je Pinterest borden

Als je zoekwoorden (keywords) toevoegt aan de titels van je Pinterest borden word je niet alleen beter gevonden op Pinterest maar geeft het je vindbaarheid in andere ‘search engines’ ook een boost.

Tip #3 zorg voor minimaal 5 pins op elk Pinterest bord

Als je je borden vanaf een desktop of laptop op je Pinterest pagina bekijkt zijn er altijd 5 foto’s zichtbaar (via de mobiele app zijn dit maar 4 foto’s). Het is dus handig om minimaal 5 foto’s te pinnen op een bord. Om je bord echt interessant te maken voor je bezoekers moet je minstens 30 foto’s pinnen op een bord. De allereerste foto die je pint op een bord wordt automatisch de omslag, als je wil kun je dit wijzigen. Het is aan te raden om een goede interessante foto als omslag te kiezen.

Tip #4 voeg zoekwoorden toe aan je Pinterest profiel omschrijving

Je hebt maximaal 160 tekens om jezelf en je bedrijf te omschrijven en Pinterest gebruikers te verleiden om je te volgen. Gebruik daarom zoekwoorden (keywords) in je profielomschrijving zodat je makkelijk vindbaar bent voor de zoekmachines (Search Engine Optimization – SEO).

Tip #5 pin regelmatig op Pinterest

Als je op Pinterest zit is het belangrijk om regelmatig en consequent te pinnen. Als je klanten in verschillende tijdszones zitten is het ook belangrijk om gedurende de dag te pinnen. Een constante stroom van informatie helpt je aan een goede reputatie bij je volgers en zorgt voor traffic naar je blog of website.

Tip #6 verifieer je website op Pinterest

Het is belangrijk om de URL van je website te verifiëren. Het laat Pinners zien dat je een betrouwbare bron bent. Het activeert ook je Pinterest Analytics. Deze statistieken laten zien hoe Pinners met content van jouw website omgaan. Je ziet het aantal pins, repins, klikken en bezoekers op je website via Pinterest.

Tip #7 zorg ervoor dat pins op Pinterest de perfecte maat hebben

Zorg altijd voor plaatjes met een goede kwaliteit. Verticale plaatjes werken op Pinterest het beste. Als je een goed horizontaal plaatje hebt, probeer deze dan bij te snijden. Er zijn een aantal hele goede online tools zoals Canva en PicMonkey waar je dit heel makkelijk mee kan doen.

Tip #8 gebruik géén verkorte links op Pinterest

Pinterest ziet verkorte links als verdacht. Hierdoor is de kans groot dat de link niet werkt wat jammer is. Als je een korte(re) link wil, maak deze dan zelf via je eigen website, dan weet je zeker dat je links altijd werken.

Tip #9 maak minimaal 5 Pinterest borden

Als je een Pinterest profiel bekijkt op de PC dan zie meestal 5 borden op de eerste rij staan. Daarom is het handig om in ieder geval te starten met 5 borden. Meer dan 5 borden mag natuurlijk altijd! De mobiele apps laten meestal 1 of 2 Pinterest borden naast elkaar zien. Dit hangt af van het schermformaat.

Tip #10 volg anderen op Pinterest

Zodra je anderen volgt laat je zien dat je geïnteresseerd bent in hun pins. Door anderen te volgen zie je al hun pins op jouw tijdlijn en er is een kans dat ze je ‘terug volgen’.

Om de laatste Pinterest nieuwtjes, tips & trucs niet te missen, kun je je hier aanmelden voor mijn blog updates:

POPULAIR
VOLGEN
  • Black Pinterest Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Youtube Icoon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black RSS Icon
ZOEKEN
PIN VAN DE MAAND
CATEGORIE
NIEUWSBRIEF