Hoe krijg ik meer Nederlandse gebruikers op Pinterest?

De statistieken van Pinterest vind ik echt geweldig.


Je kunt perfect zien welke pins het wel en niet goed doen, welke borden het meest zijn vertoond en welke pins het beste scoren in de zoekresultaten.


Omdat ik al een tijdje druk ben, heb ik niet zo vaak naar mijn statistieken gekeken. Toen ik vandaag keek, was ik verrast.


Ik heb gemiddeld per maand ruim 80.000 kijkers (was dat maar zo met m’n blog…) van deze kijkers komen er zo’n 30.000 uit de VS en ‘maar’ 10.000 uit Nederland. Ik zeg ‘maar’ omdat de verhoudingen een half jaar geleden heel anders lagen. Toen had ik 10.000 bezoekers vanuit de VS én 10.000 bezoekers vanuit Nederland.


Waarom is dit veranderd?


<foto: meer Nederlandse gebruikers op Pinterest>


Dit is wel een onderzoekje waard want volgens mij ben ik niet anders gaan pinnen.


Het gebruik van Pinterest in Nederland is behoorlijk aan het veranderen. Zo zijn er inmiddels 1.6 miljoen gebruikers en is het dagelijkse aantal gebruikers in Nederland het laatste jaar meer dan verdubbeld. Daarnaast is het aantal mannelijke bezoekers van mijn Pinterest pagina gegroeid van 15% naar 36%.


Dit zijn grote veranderingen in een kleine tijd, maar veroorzaakt dit nu echt het lagere aantal Nederlandse bezoekers op mijn Pinterest pagina?


OK, ik zie dat ik door de drukte de laatste tijd veel minder echte Nederlandse content ben gaan delen, dat zal ongetwijfeld een impact hebben. En als ik wat onderzoek naar Nederlandse bedrijven op Pinterest doe, dan zie ik dat ze overduidelijk Nederlands zijn. Het komt terug in hun naam, hun bio, hun borden én hun pins.


Dus: updaten die hap!


  1. Ik ga allereerst mijn profiel en bio aanpassen.

  2. Als tweede ga ik de voor mij belangrijkste (Nederlandse) borden vooraan zetten.

  3. Waar het kan voeg ik ‘Nederland’ in de titel van het bord toe.

  4. Ik zorg ervoor dat de omschrijvingen van mijn borden in het Nederlands zijn.

  5. En ik ga vanaf nu weer veel meer echte Nederlandse content (mét Nederlandse omschrijving in de pin) delen.


Heb jij nog meer tips voor me om meer Nederlandse gebruikers naar mijn Pinterest pagina te krijgen?

1 keer bekeken