Hogere betrokkenheid op social media? Maak visuele content.

Mensen onthouden 10% van wat ze horen, 20% van wat ze lezen en 80% van wat ze zien. 90% van de informatie die naar de hersenen wordt gestuurd is visueel, en beelden, plaatjes en foto’s worden door de hersenen 60.000 keer sneller verwerkt dan tekst. Het is dan ook niet vreemd dat visuele social media platformen zoals Pinterest en Instagram groeien als kool.

<foto: kracht van visuele content>


Naast Pinterest en Instagram leveren de social media platformen die al wat langer bestaan ook veel betere resultaten met visuele content. Zo hebben tweets met een beeld twee keer zo veel betrokkenheid dan tweets zonder, worden er op YouTube 6 miljard filmpjes per maand bekeken en hebben posts met foto’s op Facebook 39% meer betrokkenheid.


Ze kunnen niet wachten om jouw content te delen.

Afgelopen week is de Social Media Success Summit gestart waarbij meer dan 45 experts, in de maand oktober, hun kennis delen. Kim Garst legde haarfijn uit hoe je met visuele content een hogere betrokkenheid krijgt op social media.


Visuele content moet in het oog springen en je publiek tot actie aanzetten. Vijf belangrijke soorten visuele content zijn:

  • foto’s

  • video’s

  • afbeeldingen

  • infographics

  • presentaties

Hiermee kun je bijvoorbeeld tips delen of ‘how-to’s’, vragen, citaten en checklists.

<foto: checklists en citaten>


Er is genoeg content van anderen te vinden die je kunt gebruiken, maar hoe maak je nu zelf content waar mensen niet op kunnen wachten om het te delen?

Hieronder vind je een aantal tools om zelf visuele content te maken.


Rechtenvrije foto's


Er zijn veel goede stockfoto websites, zoals 123RF en Shutterstock, waar je rechtenvrije foto’s kunt downloaden voor relatief lage kosten. Maar er zijn ook websites met rechtenvrije foto’s die gratis zijn. Houd er wel rekening mee dat er in een later stadium misschien wel betaald moet worden. Bij hergebruik dus altijd even checken of de foto nog steeds op de site staat en gebruikt mag worden. Dit zijn een aantal goede sites met gratis rechtenvrije foto’s:


Pictaculous

Heb je een foto of plaatje en wil je weten welke kleuren je erbij kunt gebruiken? Upload dan je beeld op Pictaculous en je krijgt suggesties:

<foto pictaculous>


Awesomescreenshot

Veel laptops of Pc’s kunnen screenshots maken, maar met Awesomescreenshot kun je niet alleen screenshots maken, maar deze ook direct bewerken en delen:

<foto>


Venngage

Infographics maken kost veel tijd, maar met Venngage gaat het gemakkelijk en snel. Je kunt standaard templates gebruiken waarin je je eigen kleuren, teksten en plaatjes kunt aanpassen:

<foto>


Canva

Dit is een van mijn favorieten: met Canva kun je heel simpel blog-posts, posters, flyers en presentaties maken. Er staan standaard templates in voor Facebook, Twitter, Pinterest en Google+ en je maakt letterlijk in een paar minuten mooie social media beelden voor je blog-posts.

<foto canva>


Wordswag

Citaten doen het ook erg goed op social media. Met de Wordswag app maak je beelden met citaat in een handomdraai:


Heb jij nog handige tips of tools om simpel en snel visuele content te maken?

Dit artikel is eerder gepubliceerd op MarketingMed

0 keer bekeken