Is Twitter DM, SPAM?

Als je Twitter al een tijdje gebruikt, heb je waarschijnlijk al ontdekt dat het een kunst is om 'Direct Messages' (DM) goed te gebruiken. Het is niet moeilijk om een privé berichtje naar 1 van je Twitter volgers te sturen, maar er hangen behoorlijk wat etiquetteregels aan vast.


Twitter DM wordt inderdaad al snel als SPAM ervaren, hierbij wat tips om dat te voorkomen.


Je kunt alleen mensen die jou volgen een DM sturen. Zorg er dus voor dat je alleen DMs stuurt naar personen die jij ook volgt, het is namelijk erg vervelend, als je de tijd hebt genomen om een antwoord op een DM te schrijven, het bericht ontvangt: "Je kunt alleen een DM sturen naar iemand die jou volgt.". Vooral met automatische DM's gebeurt dit nogal eens. Je volgt iemand, je ontvangt een "Bedankt voor het volgen"-DM, maar je kunt niets terug sturen. Niet fijn... En ik kan het weten, ik spreek uit ervaring van beide kanten.


Dus: gebruik geen automatische DM's. En als je ze dan toch wil gebruiken, probeer dan niet te verbergen dat het om een automatische DM gaat. Maak het algemeen genoeg dat het naar iedereen gestuurd kan worden, maar wel iets dat de interesse van de meeste mensen wekt.


Bij 'Bedankt voor het volgen!" dacht ik zelf dat het wel netjes was, een soort welkom, maar dan zonder reclame. Ook deze automatische DM wordt, in sommige gevallen, niet op prijs gesteld. Het is beter om een echt gepersonaliseerd bericht te sturen, laat blijken dat je de bio hebt gelezen of haal dingen aan die je met elkaar gemeen hebt. Dit soort berichten kun je overigens ook via de tijdlijn (TL) van Twitter sturen. Ik wil hier nog heel duidelijk aan toevoegen dat ik ook hele leuke, positieve berichten en contacten aan 'Bedankt voor het volgen!' heb overgehouden. Conclusie: test wat voor jou het beste werkt.


Voor mij werkt communicatie met volgers die ik nog niet zo goed ken, het beste via de Twitter TL. Ik DM verder alleen nog maar met mensen die ik al beter ken of mensen die een DM gesprek met mij beginnen.


Nog 1 andere tip: om daadwerkelijk SPAM te voorkomen gebruiken veel mensen TrueTwit, maar door TrueTwit te gebruiken, wordt je juist zelf een SPAMMER gevonden.


Hier een leuk artikel met wat meer informatie:

foto: truetwit


Maar uiteraard is het helemaal aan jezelf of je TrueTwit wel of niet wil gebruiken.

1 keer bekeken