Social media op een laag pitje

Sinds begin dit jaar ben ik zeer intensief met social media bezig en ik vind het geweldig!


Naast Facebook en LinkedIn, die ik al een aantal jaren privé gebruik, ben ik ben aan de slag gegaan met meerdere social media platformen die allemaal anders zijn en anders werken. Mijn grote favoriet is Pinterest.


Omdat ik Pinterest zo leuk vind is dit het enige platform dat ik echt elke dag heb gebruikt en dat heeft me in een paar maanden tijd meer dan 10.000 volgers opgeleverd. Op de andere social media platformen is dit minder, maar ook op Google+ en Twitter begin ik goeie resultaten te krijgen.


Maar… wat gebeurd er als ik 2 weken op vakantie ga?

Wifi hebben ze tegenwoordig overal zul je denken, maar dat was dus niet het geval op mijn vakantieadres. Ik heb zelfs een aantal dagen geen telefoonverbinding gehad en op de dagen dat ik die wel had, heb ik me ‘rustig’ moeten houden want foto’s en video’s verbruiken kostbare MB’s.


2 weken geen internettoegang was heerlijk rustig, maar wat voor effect had dit op m’n social media resultaten?


Facebook staat het toe om posts in te plannen en daar heb ik dan ook goed gebruik van gemaakt. Waarschijnlijk heeft niemand op Facebook (die mij privé niet kent) gemerkt dat ik op vakantie was. De andere social media platformen die ik gebruik, hebben deze mogelijkheid helaas niet dus ben ik op zoek gegaan naar hulpmiddelen die dit wel mogelijk maken.


Hootsuite.com is 1 van deze tools en die heb ik tijdens mijn vakantie getest. Het is een fijne tool die je gratis kunt gebruiken.


Voor Twitter heb ik dagelijks 2 tweets ingepland en dat heeft goed gewerkt, na m’n vakantie waren m’n aantal volgers met 35% gestegen.


Voor Google+ heb ik wekelijks 4 posts ingepland. Helaas kunnen posts alleen voor bedrijfspagina’s worden ingepland en niet voor personen. Wil je deze toch met je volgers delen moet je de ingeplande posts van je bedrijfspagina, persoonlijk delen met je volgers. Op Google+ had ik uiteindelijk ook nog steeds een leuke stijging van m’n volgers met 29%.


Pinterest kan helaas niet worden ingepland met hootsuite, waardoor het aantal volgers tijdens mijn vakantie met ‘maar’ 0,4% is gestegen. Ik ben nu ruim een week terug en door weer regelmatig op Pinterest aanwezig te zijn, zit ik alweer op een stijging van 6,5%.


Uiteraard is een stijging van het aantal volgers maar 1 meetpunt. Maar voor mij was het een goede test om te zien wat er met het aantal volgers gebeurd als je tijdens je vakantie je social media activiteiten op een laag pitje zet.


Graag hoor ik over jouw social media ervaringen, tips en trucs tijdens je vakantie.

0 keer bekeken