Waar zit iedereen op social media?

Volgens onderzoek van het CBS, gebruiken zeven op de 10 Nederlandse internetgebruikers, van 12 jaar en ouder, Social Media. Dat is meer dan 60% van alle personen tussen de 16 en 74 jaar, het hoogste percentage in Europa.


Social Media is al uitgevonden in 1978 door 2 computer hobbyisten die hun vrienden wilden informeren via een ‘computerized bulletin board system’ (BBS). Pas 15 jaar later, in 1993, wordt GeoCities gelanceerd, een service die gebruikers de mogelijkheid biedt om hun eigen websites te creëren.Na het barsten van de internetbubbel, rond het jaar 2000, nemen de eerste social media sites hun vlucht. Vandaag de dag zijn deze sites niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. In Nederland was Hyves heel populair maar sinds December 2013 bestaat Hyves niet meer als netwerksite.


Facebook is de grootste netwerksite in Nederland met meer dan 8 miljoen leden.

Veel gebruikers van Hyves zijn in de loop der tijd overgestapt op Facebook. Echter tieners keren massaal Facebook de rug toe om vervolgens gebruik te maken van veelal mobiele apps zoals WeChat, Vine en SnapChat.


Nummer 2 in Nederland is LinkedIn, een netwerksite gericht op professionals, met zo’n 4 miljoen leden. En de nummer 3 is Twitter die maandelijks bijna 3 miljoen bezoekers heeft in Nederland. De grootste nieuwe Social Media stijgers zijn Google+ met bijna 2 miljoen bezoekers per maand en Pinterest met zo’n half miljoen.


In dit overzicht vind je meer gedetailleerde informatie over het profiel van de Nederlandse Social Media gebruikers.

0 keer bekeken